Over Ons

In 1981 startte Eduard A.E. van Dishoeck zijn Antiquariaat in het centrum van Amsterdam. Aanvankelijk in de nabijheid van de Rechtenfaculteit, maar al snel vanuit de Raamsteeg. Eduard leerde het vak in de jaren dat hij, zowel in Nederland als in België, werkte voor het grootste antiquariaat van Europa. Jaren heeft Eduard veel contact gehad over het vak met - en geleerd van - Max Israël en Simon Emmering, antiquaren te Amsterdam. Dit jaar is hij 36 jaar werkzaam als zelfstandig antiquaar. Zijn liefde voor oude prenten heeft hij van zijn Grootvader Egbert van Laer, een Amsterdamse ondernemer. Die een zeer mooie boek en prent collectie van Amsterdam had opgebouwd, met zelfs een complete oblong uitgave van de "Atlas van Fouquet". De liefde van Eduard voor prenten gaat naast Amsterdam ook verder, en bestrijkt alles wat mooi is van Nederland en van ver daarbuiten. En dat kunt u zien aan de samenstelling van de collectie getoond in zijn  "Catalogus".

Eduard is de vijfde generatie Van Dishoeck die in het bedrukt papier zit. Sinds ongeveer 1860 kent de familie een aan één gesloten traditie van boek - prenthandelaren, één krantenuitgever, twee drukkers en vier uitgevers van boeken. 

Een Amerikaanse klant zei ooit tegen Eduard: "Prints and Books are silent friends, they are around you in your home, so they are always close to you, as good friends should".

En mede daarom zegt Eduard: zijn prenten zo leuk voor zowel de man als de vrouw, je kunt er beiden van genieten, dus ideaal om kado te geven of om te krijgen van je partner. Maar ook een zakenrelatie doe je er een groot plezier mee omdat het een persoonlijk en origineel kado is.

Na een bezoek aan zijn Antiquariaat heeft Gwyneth Paltrow over hem geschreven op haar lifestyle publication: Goop (klik hier)

Wij staan ook vermeld op de leuke winkel sites: www.amsterdamtoer.nl, www.yuge.nl en Online magazine

 

De kwaliteit en Echtheid

De kwaliteit en echtheid van de door ons geleverde oude boeken, prenten en landkaarten staan hoog in ons vaandel. Ons antiquariaat beschikt dan ook over een uitgebreide bibliotheek van gerenommeerde naslagwerken waarin wij de oorsprong van onze prenten en werken nazoeken.

Het antiquariaat is een gespecialiseerd  vak met een lange traditie. Wij hebben ons hier al jaren in verdiept en kunnen u bij de aankoop van originele oude prenten en boeken, dan ook de uitleg en begeleiding geven die u verdient en die maken dat u weet wat u koopt. Het is reeds 41 jaar ons beroep.Op verzoek van onze klanten leveren wij een ondertekend Certificaat van Echtheid. Wij beschikken tevens over een uitgebreid netwerk van professionals op diverse gebieden.

 

Officiële gegevens

BTW / VAT-EC no. NL 07 25 222 40 B01, Kamer v Koophandel, Amsterdam nummer 33164405.

Betalingsgegevens

Alle boeken, prenten en landkaarten zijn geprijsd en worden verkocht volgens de Margeregeling (bedrag is incl. BTW).

Contante betalingen zijn mogelijk, echter ons Antiquariaat beschikt over een pinautomaat voor betaalpassen en creditcards.

Voor zakelijke klanten kunnen wij de prent afleveren en de factuur naar het kantoor adres sturen.

 

 

Overboekingen vanuit Nederland:

Rekeningnummer:

IBAN: NL60 ABNA 054 76 20 837

T.n.v. E.A.E. van Dishoeck

Bij de ABN/Amro Bank, Dam, Amsterdam

Overboekingen vanuit het buitenland:

BIC: ABNANL 2A  Account: 054 76 20 837 

IBAN: NL60 ABNA 054 76 20 837

In the name of: E.A.E. van Dishoeck, Raamsteeg 1, 1012VZ, Amsterdam

At  ABN/AMRO Bank, Amsterdam, Holland.